Standard.al

Presidenti Nishani shkarkon nga detyra ambasadorin shqiptarë në OSBE Spiro Koço

0

ssssssAmbasadorin shqiptar pranë misionit të OSBE-së në Vienë, Spiro Koço ëshët liruar nga detyra bën të ditur në një deklaratë  Presidenti i Shqipërisë Bujar. Koço u lirua nga detyra me propozim të Kryeministrit të vendit Edi Rama, që erdhi disa ditë pas publikimit në media të raportit sekret të OSBE ku flitej për pasurinë dhe lidhjet e disa politikanëve shqiptarë, përfshi këtu edhe Edi Ramën.Lirimi i Spiro Koçit nga detyra e tij si ambasador u bë shkak edhe për një konflikt mes Presidentit dhe Ministrisë së Jashtme, pasi Bushati nisi procedurat ligjore për shkarkimin e ambasadorit tonë në Vienë, duke anashkaluar kompetencat e Nishanit. Ndërkohë në bazë të ligjit Presidenti përmes dekreteve të tij jep pëlqimin për emërimin ose shkarkimin nga detyra të Ambasadorëve

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.