Standard.al
Daily Archives

17 November, 2015

Isha në ëndërr

Tahar Ben Jelloun Isha në ëndërr kur e takova Jorge Luis Borges-in. Ai ishte ulur mbi një sop…

Zbuloi shpirtin e tij

Zaharias Papantoniou KUR maçoku i z. Sinetos ndjeu se i erdhi çasti i mbramë, sepse është e…

Baladë për Francën

FRANÇOIS VILLON (1431-1463) Rënçin mes dragonjve që nxjerrin flakë nga goja, si Jasoni që kërkonte bashkën e artë; mos…

Poezi/Një tufë me poezi, nga një grup poetësh italianë/Si t’ia bëj të mbaj shpirtin tim që të mos e prekë tëndin? …

Veçorit e numri-t 23!

Për disa, numri 23 është burim i shumë mistereve dhe ngjarjeve që mund të jenë të lidhura me këtë numër. Për të tjerët,…