Standard.al

Mjalti një ushqim i mrekullueshëm

0

mjalti

Bletët punëtore për të mbushur hojet u duhet fluturime rreth 31 milionë kilometra në vit. Edhe pse e mbledhin pikë- pikë , dalëngadalë ato punojnë vazhdimisht , pa pushuar dhe ngordhin duke cuar pikën e fundit të nektarit në hoje.Për rrjedhojë të vecorive të tilla najapin një ushqim të tillë si mjalti. “Mjalti I bletës është shërues ishumë sëmundjeve . Në ditët e sotme me zbulime nga ana e mjekësisë që nga shekulli XX vertetojnë për vecoritë e shumta të mjaltit. Tani rreth bletës mendojnë dhe është llogaritur se për ½ kilogramë mjaltë , bletës I duhet të bëjë 37.000 shëtitje nëpër lule.. Mjalti është njëkohësisht një anticeptrik I mirë, Në një mjaltë “të pjëkur mirë” bakteret nuk mund të rrinë më tepër se dy orë.Në një varrexë të vjetër të mbretit te Egjiptit është gjetur mjaltë 3300 vjecar. I cili me gjithë kalimin e shumë viteve ishte forcuar, I kishte ndryshuar ngjyra por nuk I kishte humbur natyraliteti. Nektari I mjaltit është një ushqim I jashtëzakonshëm në cdo pikë të të cilit ruhen minerale enzima dhe lëndë të tjera ushqyesesi; hekuri , bakri , magnezi fosfori. Protein dhe vitamina.Për të sëmurët e diabetit megjithëse dsheqeri është një ushqim vdekjeprurës, te mjalti nuk ekziston një rrezik I tillë. Ai pastron gjakun, rregullon qarkullimin e tij , ndihmon në shërimin e sëmundjeve kockore , largon forcimin e damarrëve të gjakut shërben si qetësuaes I sëmundjeve nervore dhe shumë aftësi të tjera kuruse.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.