Standard.al

1 javë para se t’i skadonte afati/ Kushtetuesja rrëzon vendimin e KKT-së për pezullimin e lejeve të ndërtimit nga kryebashkiakët

0

gjykata kushtetuese 2Gjykata Kushtetuese vendos të rrëzojë vendimin e Këshillit të Ministrave dhe të Këshillit Kombëtar të Territorit të marrë më 22 gusht të 2014-ës i cili parashikonte pezullimin e dhënies së lejeve të ndërtimit deri në konstituimin e organeve të reja të pushtetit lokal, të cilat do dalin nga zgjedhjet e 21 qershorit.

Vendimi i marrë me 7 vota pro dhe dy kundër nga Kushtetuesje duket se nuk do të ketë asnjë “vlerë”, pasi vetë afati i vendimmarrjes së mëparshme të KKT-së skadonte thuajse dy javë nga dite e sotme.

Sipas vendimit të marrë thuajse një vit më parë nga KKT e drejtuar nga kryeministri Rama do të ndaloheshin kryebashkiakët që të jepnin leje ndërtimi deri pas zgjedhjeve vendore të 21 qershorit. Ndërsa Kushtetuesja e mori vendimin për këtë çështje vetëm në 16 qershor dhe e zbardhi…

Për më shumë lexoni nesër në gazetën “standard” në print.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.