Standard.al

Merkel: Kosova të bëhet anëtare e OKB-së

0

Merkel 11 kushte Serbisë, kërkon njohjen e pasaportës së KosovësNjë zgjidhje e qëndrueshme mes Beogradit dhe Prishtinës, sipas Kancelares gjermane Angela Merkel, është përfshirja e Kosovës në Kombet e Bashkuara.

Mediat serbe kanë raportuar se kancelaria Merkel gjatë vizitës në Beograd, do ta kërkojë pikërisht këtë gjë nga qeveritarët serbë, konkretisht që ata të mos e pengojnë përfshirjen e Kosovës në Organizatën e Kombëve të Bashkuara (OKB).

Një kërkesë tjetër e kancelares sipas medieve serbe pritet të jetë ulja e ndikimit politik të Serbisë në Bosnje dhe Hercegovinë .

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.