Standard.al

Greqi/ Kryeministri Cipras kërkon prej kreditorëve të huaj të jenë ‘realistë’

0

ciprasSipas gazetës greke “Kathimerini”, kryeministri grek Aleksis Cipras tha sot se ai do të ushtrojë trysni ndaj kreditorëve të huaj, me qëllim që kërkesat e tyre ndaj vendit të tij të jenë sa më ‘realiste’. Orët e fundit janë shtuar përpjekjet e politikanëve grekë, veçmas prej grupit parlamentar të Sirizas-s, pak përpara takimit të të mërkurës në mbrëmje, në Bruksel.

“Unë do t’i bëj me dije z.Junker, se sot më shumë se kurrë, është e nevojshme që institucionet dhe udhëheqësit politikë të Europës të jenë ‘realistë’ në masat që do të ndërmarrin”.

Kryeministri grek udhëton për në Bruksel, krejt i vendosur për të bërë të njohur planin e tij të daljes nga ngërçi. “Kjo vizitë bëhet me kërkesë të z.Junker”, bën me dije  gazetarët vendas nje burim qeveritar.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.