Standard.al

Planeti i Hënës, ai që nuk njeh njerëzimi

0

Planeti i Hënës, ai që nuk njeh njerëzimiModuli henor Amerikan Apollo 11 fotografoi nje skelet njerzor kur zbriti ne Hene ne 1969. Ky eshte mendimi i astrofizikanit kinez Dr. Kang Mao-Pang, i cili per here te pare shtangu boten kur botoi piktura te gjurmeve te kembeve te zbathura njeriu mbi Hene ne konferencen e lajmeve ne Pekin. Shkencetari pretendoi ti kishte marre ato foto te cilat ishin aq sekrete aq sa as astronautet e Apollo 11 nuk dinin per egzistencen e tyre – prej nje “burimi te pakapshem Amerikan” Fotografia e skeletit njerzor u perfshi ne nje grup te dyte fotosh dhe dokumentash qe ai mori nga i njejti burim ne vjeshte te vitit pasues. “Amerikanet kane konspiruar ne nje fshehje te proporcioneve monumentale dhe ndoshta edhe kriminale,” tha Dr. Kang per gazetaret ne Pekin. “Ata fshehen foto gjurmesh te kembeve te zbathura njerzore mbi Hene per 20 vjet dhe u munduan edhe me shume te mbanin te fshehte skeletin. Implikimet e asaj qe ata mund te kene gjetur atje jane cfallsifikuese,” vazhdoi ai. “Por me sa duket amerikanet ndjejne qe askush tjeter ne bote nuk eshte aq i privilegjuar me te cilin mund ta ndajne kete informacion.” Lidhjet e bera nga Dr. Kang shtangen expertet hapsinore dhe te inteligjences se SHBA-se, njeri prej te cileve u fsheh pasi reporteret filluan ti drejtonin pyetje ne nje restorant ne Ëashington, D.C. Edhe burime te tjera refuzuan te komentonin edhe pasi u tha qe eksperti kinez ka kopje te mbi 1,000 fotografive te NASA qe qarte shfaqin dhe tregojne gjurme kembesh te zbathura dhe nje skelet njeriu ne siperfaqen henore. Shume intriguese, skeleti duket te kete pas veshur jeans. Duke gjykuar nga pozicioni i eshtrave, ka te ngjare qe personi te cilit i perkiste te kete qene pjeserisht pandjenja dhe te kete perballur nje vdekje te dhunshme. Eshte gjithashtu e mundshme qe skeleti te jete transportuar neper hapsire per nje kohe te gjate pasi personi te jete vrare. Dekompozimi i kockave dhe mishit nuk do te kishte qene i mundur te ndodhte ne atmosferen pa ajer te Henes. Eksperti kinez me tej vuri ne dukje se mosha e skeletit nuk mund te vleresohej pa analizuar kocken ne rradhe te pare. “Si gjurmet ne Hene, keto foto e moren prej nje aparati ne bordin e kapsules henore dhe mu dhane nga nje burim amerikan qe eshte jasht cdo kontaktimi,” thote Dr. Kang. “Kam gjithashtu ne dore dokumenta dhe letra te klasifikuara te cilat pershkruajne gjurmet si te freskta dhe skletetin padyshim njerzor. Pyetja te ciles i duhet pergjigjur eshte si shkuan ne Hene gjurmet dhe skeleti. Implikimi me i dukshem eshte qe forma jete jashtetokesore ishin te perfshira por kurr nuk do jemi ne dijeni, derisa amerikanet te nxjerrin informacionin qe kane.” Dokumentat te cilat Dr. Kang ka paraqitur jane te stampuara “top secret” dhe te datuara Gusht 3, 1969, qe do te thote se jane shkruar vetem 2 jave pasi astronautet Neal Armstrong dhe Buzz Aldrin u ulen dhe ecen mbi Hene me cizme me 20 Korrik 1969. Pjese te medha te teksit jane hequr. Por eshte e qarte se ekspertet e SHBA-se pranuan se jashtetokesoret kishin te benin me gjurmet dhe skeletin ne Hene. Perpjekje te vazhdueshme per ti bere zyrtaret e cfaredo niveli te qeverise te adresojne reportin e Dr. Kang kane qene te pasuksesshme.

 

Statuja 200-mijëvjeçare e gjetur në Hënë

WASHINGTON, DC – Një shkencëtar sjell prova që sipërfaqja e Hënës ka qenë e banuar nga jetë inteligjente. Gjeologu dr. Charles Morris zbuloi se në laboratorin e NASA-së gjendet një statujë femre me krahë në shpinën e saj, të cilën ekipi i APOLLO 11 e solli nga hëna 40 vjet më parë, në vitin 1969. “Kjo nënkupton që në një kohë Hëna ka pasur një atmosferë nxitëse për jetën. Për më tepër, një herë ishte shtëpi e një race të njerëzve të sofistikuar me një sens të lartë të bukurisë”, – ka thënë dr. Charles, për uebsajtin The Crit. Këto artikuj, kanë bërë të ditur edhe detajet lidhur me përbërjen e “statujës së engjëllit”, që përfshin një përzierje të hekurit dhe gurit. Ajo besohet se është gjetur nga astronautët në një shkëmb në një mal hënor. Analizat kimike ka zbuluar se skulptura është 200 mijë vjet e vjetër, që mund të nënkuptojë se ajo është bërë 170 mijë vjet para se njerëzit të paraqiten në Tokë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.