Standard.al

Vjedhja e thesarit në BSH, 23 vite e 6 muaj burg

0

ardian bitrajGjykata e Tiranës i ka dhëne fund gjykimit ndaj Ardian Bitrajt dhe Mimoza Bruzise, dy te akuzuarve kryesore për vjedhjen e 713 milion lekeve nga thesari i Bankës se Shqipërisë.

Trupi gjykues dënoi me 20 vjet ne qeli Bitrajn dhe 15 vjet per Bruzine, dënim ky qe u kërkua edhe nga Prokuroria ne konkluzionet përfundimtare. Por dy te pandehurit do te përfitojnë uljen e nje te tretës se dënimit, pasi kane pranuar akuzën dhe kane kërkuar gjykim te shkurtuar.

Pra Bitraj do te vuaje vetëm 13 vite e 6 muaj burg, ndërsa Bruzia do te qëndroje vetëm 10 vjet. Ndaj dy te pandehurve, rendoi akuza e vjedhjes ne bashkëpunim te parave, ndonëse Ardian Bitraj u mundua te shfajësonte kolegen, duke deklaruar se e kishte kryer i vetëm vjedhjen.

Për ngjarjen e ndodhur nje vit me pare, Prokuroria mori te pandehur 19 persona mes te cileve edhe ish-guvernatorin Ardian Fullani, hetimi për te cilin nuk ka përfunduar ende.

Aktualisht ne gjykim ndodhet vetëm ish-kryeinspektorja Elivar Golemi, e cila është e vetmja nga te pandehurit qe kërkon gjykim normal, duke pretenduar per pafajësi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.