Standard.al

Kohë shkrimjesh

Entela Tabaku

Entela TabakuI

më vjen kajherë një dëshirë

e marrë

me t’i lexu mendimet

me ta shtypë rrudhën midis syve

me gishtin e madh

e me ta hapë ballin si me sustë

me e futë kryet në langjet e trunit tand

e me t’i mendu mendimet

si i mendon ti

ose ma mirë me u zhytë

krejt

me u fundosë me një gur në qafë

me u mbytë në ta

e mos me dalë ma

 II

më vjen kajherë një dëshirë

e marrë

me të hy në zemër

me ta hapë kafazin e kraharorit

me t’u futë në gjoks

e me ta pulsu gjakun

si e pulson ti

ose ma mirë me më marrë gjakut jot me vedi

me u zhytë

krejt

me humbë

me u mbytë në të

e mos me dalë ma

 III

më vjen kajherë një dëshirë

e marrë

me t’u veshë në duer

si dorcë e hollë

e tejdukshme

dhe me e prekë botën me gishtat tuej

me t’i ndie ndjesitë

si i ndien ti

ose ma mirë me u shpërvjelë në ty

krejt

me t’u ba lëkurë

me t’u mbështjellë poresh

me u mbytë në to

e mos me dalë ma

IV

më vjen kajherë një dëshirë

e marrë

me t’u futë në krye

e me t’i mendu mendimet

si i mendon ti

me të hy në zemër

e me ta pulsu gjakun

si e pulson ti

me t’u përveshë në gishta

e me e prek botën

si e prek ti

më vjen kajherë një dëshirë

një poezi

më vjen me u mbytë në të

krejt

e mos me dalë ma

(shkurt 2015)

Comments are closed.