Standard.al
Daily Archives

3 February, 2015

Me të gjitha ndjesitë

Fernando Dias Antunes Pëlqen muzikën dhe heshtjen, dritën dhe hijen, dashurinë dhe bukurinë, të gjitha ngjyrat e spektrit…

Maksima e Kafkës

Rruga e vërtetë kalon mbi një litar që është tendosur paksa mbi sipërfaqen e tokës. Duket sikur shërben më shumë për të penguar…

Trokitje

Zija Çela Isha njëzet vjeç dhe pyeta: "Kur do ta njoh?" Në njëzetë e pesë thashë: "Kur ta kem njohur, do të jemi gjithmonë…

Shtegu i rëndë

Hermann Hesse Përbri hapjes së errët të shkëmbit, në të hyrë të grykës, rrija i nguruar dhe ktheva kokën prapa. Dielli ndriste…

Ndodhi në mars

Meri Lalaj Atë të diel të parë të marsit, Shqipëria mbarë rrinte mendjengrehur teksa ndiqte lajmet në televizor, duke parë…