Standard.al

Të trajtosh thonjtë e dëmtuar

Week 6 (1)

Pini ujë

Edhe pse ju tashmë e dini se duhet të pini ujë rreth 1.5 litra në ditë që të jeni të shëndetshëm dhe të bukur – është shumë e rëndësishme që ju të dini se uji është i dobishëm dhe ndikon në cilësinë e thonjve.

Proteina bimore

Për thonjtë me më shumë shkëlqim, janë të nevojshëm proteina bimore të cilat do t’i gjeni sidomos tek fasulja. Konsumi i një porcioni në javë, është i nevojshëm që të keni thonj të bukur dhe të shkëlqyer.

Kujdesi

Përveç që është e rëndësishme hidratimi nga brenda, thonjtë duhet të mirëmbahen edhe nga jashtë. Zgjidhni krem me bazë vazeline dhe lyeni njëherë në ditë.

Manikyri i thonjve

Edhe pse manikyri apo lyerja e thonjve me llak, mbron thonjtë tuaj, gjithashtu është e nevojshme që të hiqni dorë nganjëherë nga ai. Nëse i keni lyer thonjtë gjatë tërë javës, është mirë që për disa ditë të tëra të mbani thonjtë natyral, pa kurrfarë efekti nga jashtë.

Comments are closed.