Standard.al

New York Times: Shqipja në mesin e tri gjuhëve më të vjetra të botës

skica qe paraqet Nju Jork TimesGjuha shqipe renditet si një ndër tre gjuhet më të vjetra në botë. Ky fakt publikohet nga prestigjiozja amerikane, New York Times. Sipas New York Times, ndër gjuhët më të vjetra në botë është armenishtja, e dyta greqishtja e më pas vjen shqipja, prej nga e rrjedhin shumë gjuhë të tjera. Prestigjozja amerikane shprehet se ‘studiuesit kanë studiuar evoluimin e fjalëve në 103 gjuhë moderne dhe të lashta nga familja Indo-Europiane dhe kanë krijuar një pemë që sipas tyre dëshmohet lidhja mes gjuhëve të ndryshme. Harta sic e shihni tregon 3 degë të mëdha që shpërndahen më pas në degëzime të tjera.

 

Comments are closed.