Kujdes me mishin e pulës

0

pula-0Konsumatorët paralajmërohen të mos e lajnë pulën sepse rrezikojnë të përhapin infeksione dhe të helmohen.

Loading...

BBC publikon një studim ku thekson se larja e mishit te pulës rrit rrezikun për përhapjen e baktereve, në duar, në rroba e në pajisjet e gatimit përmes cërkave të ujit.

Studimi vërtetoi këtë rezultat pasi survejoi 4 500 britanikë që lanin pulën para se ta gatuanin.

Pula konsiderohet si një burim kryesor i baktereve që nga salmonella dhe E.Coli.

Konsumatorët në këtë rast këshillohen ta fusin në ngrirje mishin e pulës dhe më pas direkt ta ziejnë. Kështu çdo mikrob ngordh 100 % .

Loading...
Ndaje
Artikulli i MeparshemZonat më të varfra të Shqipërisë
Artikull tjeter