Standard.al

NASA deklaron se ka kapur një sinjal Alien të para 80.000 vjetësh

alienMinistria britanike e Mbrojtjes ka nxjerrrë në qarkullim dosjet e reja elektronike të pranishëm në arkivat kombëtare. Është interesante të theksohet se një nga këto dosje ka bërë sensacion më shumë se të tjerët. Dokumenti është bashkangjitur në një artikull të botuar në Ëorld Neës,Javore, (15 shtator 1998 Vol 19 No 51). Aty tregohet se si NASA ka zbuluar dhe decoduar një sinjal të bazuar në matematikën SOS, sinjal qe vinte nga një planet jashtë Galaxy tonë.Sinjal u zbulua në janar të vitit 1998, por u deshën disa muaj për të deshifruar mesazhin. Çdo gjë ka shkuar me sa duket pa u vënë re. Ekspertët e NASAs thonë se kanë zbuluar një thirrje fatkeqësie nga një qyteterim i huaj ne hapësirë që kishte arritur ne Tokë!Sinjali SOS eshte perceptuar ne toke pas 80.000 vjet ku janë pranuar dhe regjistruar në kasetë në fund të janarit 1998. Sipas një burimi të rangut lartë të NASA-s në Houston, shkencëtari rus hapësirë Viktor Yulakoë,ka kryer një kërkim me observatorin në veriperëndim të Moskës te mbeshtetur nga Kombet të Bashkuara. Dr Kulakov argumenton se sinjali erdhi nga një pikë përtej galaktikës tone më të afërt- Andromeda – dhe eshte dërguar nga qeniet që kishin arritur me sa duket një qytetërimi më të avancuar sesa e jona këtu në Tokë. “Vetë fakti që ne kemi marrë dhe deshifruar mesazhin, vërteton dhe hedh tej çdo dyshim se njohuritë dhe teknologjite e tyre kanë qenë me te larta se sa mundësite tona,” tha Kulakov. “Dhe, ndërsa ishin para nesh ne zhvillim, unë mund të them me siguri se sinjali SOS i vdekjjes se civilizimit të tyre nuk ishte rezultat i një katastrofe kozmike. Mendoj se ka qene rezultat i nje vetshkaterrimi me armët bërthamore.” “Çfarëdo që tu kete ndodhur, me sa duket ai qyteterim nuk kishte asnjë mjet për largimin e popullatës së mbetur. Një udhëtim përmes hapësirës ndërplanetar ishte në dispozicion të tyre, por vetëm në një nivel shumë të kufizuar. Mesazhi e bën shumë të qartë se ata ishin të bllokuar në botën e tyre”, përfundoi Dr.Kulakov.

 

NASA teston diskun fluturues

Agjencia amerikane e hapësirës, po përgatitet që ta lansojë “diskun fluturues” në atmosferën e tokës për të testuar teknologjinë që mund të përdoret për të aterruar në planetin, Mars. Me dekada, NASA është varur nga e njëjta parashutë e dizajnuar që të ngadalësojë anijen kozmike pasi ato hyjnë në atmosferën e Marsit. Por tani NASA ka nevojë për një parashutë më të madhe dhe më të fuqishme nëse dëshiron që të zbres objekte më të rënda dhe astronautët. Të mërkurën, nëse e lejon edhe koha, një balonë që e mban automjetin në formë disku pritet të lëshohet nga Haëai. Më pas, automjeti do e ndez motorin raketor të saj dhe të ngjitet për 54 km. Disku do të fryj më pas një tub për të ngadalësuar zbritjen poshtë nga shpejtësia supersonike dhe do të shpalos një parashutë për ulje mbi ujin.

 

Vietnam, vajza që ndez zjarrin vetëm me forcën e mendimit

Një vajzë e vogël në Vietnam ka pushtuar faqet e internetit dhe është bërë biseda e përditshme e të gjithëve me dhuntinë saj të pazakontë.  Ajo arrin që të djegë në flakë çfarëdo lloj objekti vetëm me forcën e mendimit dhe i ka vënë në mëdyshje dhe pikëpyetje të mëdha shkencëtarët që janë habitur me rastin e saj. Babai i vogëlushes shprehet e se e vuri re dhuntinë e jashtëzakonshme të të bijës pas aksidenteve të shumta me elektroshtëpiaket në shtëpinë e tij, që merrnin flakë papritur. Prindërit e saj vunë re se objektet përfundonin në flakë edhe pse nga trupi i vajzës nuk dilte ndonjë shkëndijë apo dritë.  Vajza e vogël iu nënshtrua edhe ekspertizës mjekësore, por që nuk nxori si rezultat ndonjë anomali me trupin apo organizmin e saj.

 

 

 

Comments are closed.