Standard.al
Daily Archives

18 March, 2014

Rusia së shpejti në izolim

 Ingo Mannteufel* Edhe thjesht duke mbajtur referendumin në Krime, Kremlini e përshkallëzon më tej situatën shpërthyese…

Dashuri e zbrazët kjo epshëri

Jacques Chessex - poet, eseist, tregimtar dhe romancier (në 1973 ka marrë çmimin “Goncourt” për romanin “Lugati”). Poezitë që po i…

Dëshmitari

Horge Luis Borges Në një stallë që qëndron thuajse nën hijen e një kishe të re prej guri, një njeri me sy gri dhe mjekër…

Përgjigjmu nesër

Lazër Stani “Oggi sono io che ti scrivo” Salvatore Quasimodo Shtatori i sillte gjithmonë pagjumësi, ëndrra të këqija…

Mes sorbëve të Luzacisë

Claudio Magris 1. Udhëtimi mes sorbëve – apo sorabëve – të Luzacisë fillon në Dresden, edhe pse kryeqyteti…