Standard.al

Motivet më të tmerrshme për seks

men-appreciatedPikëllimin, hakmarrjen, kontrollin… nuk do të duhej t’i merrnit si pretekst për të bërë diçka në llogari të dikujt tjetër. Seksi nuk do t’i tregojë ish-partnerit se çfarë ka humbur, pikëllimi nuk do të shërohet me seks nëpërmjet një personi tjetër, ndërsa as seksi me një person që është i dashuruar në ju nuk do t’jua kthejë vetëbesimin.

…nga hakmarrja

Pas ndarjes së dhimbshme është e domosdoshme ta pranoni faktin se lidhja midis jush ka përfunduar dhe se duhet të distancoheni në mënyrë emocionale. Ta inicioni seksin me personin që dikur e keni dashuruar dhe tani e urreni është njëri ndër gabimet më të mëdha që mund të bëni. Mu për këtë veprim, ju përsëri do të jeni në një rreth pikëllimi nga ndjenjat tuaja dhe do ta keni shumë të vështirë të niseni tutje.

…për ta shmangur pikëllimin

Pikëllimi si arsye për seks mund të jetë edhe si rezultat i egos së lënduar apo një dashurie të pafat. Një lidhje e tillë, vetëm për seks, është vetëm humbje kohe, sepse kështu mund ta lëndoni anën tjetër, e cila mund të kërkojë diç më shumë se sa vetëm kontakti fizik.

 … nëpërmjet seksit deri te kontrolli

Motivi për të pasur seks në të cilin njëra anë mbetet e lënduar, mund të shihet si ide e keqe. Edhe pse ju në mënyrë absolute do ta dominonit dhe kontrollonit një lidhje të tillë, aty nuk do të gjeni kënaqësi, sepse nuk ka respekt.

 …dikush ju ka tradhtuar dhe tani ju u hakmerreni të gjithëve

Nëse mbështeteni në manipulim dhe kërkoni të hakmerreni për tradhtitë e dikurshme, nuk do të arrini shumë larg. Mund të ndodhë që përsëri ju do të vuani më shumë.

…për shfrytëzim

Për seks zakonisht, në raste të tilla, zgjidhet dikush që nuk është në “nivelin tuaj”, e shërben vetëm sa për t’iu hakmarrë dikujt tjetër, i cili ju ka lënduar dikur. Mos e bëni një gjë të tillë, sepse pas një periudhe kohore më pak do ta vlerësoni veten tuaj, pikërisht shkaku i këtyre veprimeve, pa marrë parasysh se sa mirë jeni ndjerë atëherë.

 

Çfarë ëndërrojnë femrat dhe çfarë meshkujt?

Një laborator kanadez ka vendosur të zbulojë se cilat janë ëndrrat më të shpeshta tek të dy gjinitë, kështu kanë kryer hulumtimin në 28 mijë të anketuar në mes moshës 10 dhe 79-vjeçare gjatë 11 viteve.

Rezultatet edhe nuk janë aq befasuese: meshkujt më së shpeshti ëndërrojnë për seks, të paktën kështu pohojnë 85 për qind e të anketuarve, derisa për femrat ëndrra më e shpeshtë është ajo në të cilën dikush i ndjek, që kanë thënë 83 për qind e të anketuarave.

Këto dy ëndrra janë të përbashkëta për pjesëtarët e të dy gjinive, sepse edhe njëra, edhe tjetra janë në vendin e dytë të ëndrrave më të shpeshta te gjinia e kundërt – 78 për qind e meshkujve ka ëndrra në të cilat i ndjek dikush, ndërsa 73 për qind femrave ëndërron për seksin.

Femrat shpesh ëndërrojnë edhe për insektet, vdekjen dhe rënien në provim, derisa meshkujt kanë ëndrra si vrasjet, sulmet e jashtëtokësorëve dhe fuqitë magjike.

Ëndrrat më negative shumica e të anketuarve i kanë pasur gjatë viteve të njëzeta dhe tridhjeta të jetës, ndërsa sipas të dhënave vajzat ëndërrojnë më shpesh se djemtë.

 

 

Përmirësojeni marrëdhënien tuaj

Seksi është bisedë komplekse që ka fillimin, mesin dhe fundin e vet.

Nëse dëshironi të përjetoni kënaqësi të paharrueshme, mos i anashkaloni pjesët e rëndësishme dhe mos i injoroni lojërat e ëmbla të fantazisë, të cilat do t’i japin efekt më të madh pasionit. Ju sjellim katër mënyra për përvojë të jashtëzakonshme seksuale.

Ushqimi për kënaqësi të fortë

Nuk bëhet fjalë për një darkë, por për një desert të shijshëm për trupin tuaj. Lojërat seksuale të cilat përfshijnë shkumën e ëmbëlsirave, mjaltin, luleshtrydhet ose çokollatën e lëngshme janë zgjidhje e duhur të cilës i kënaqen të dy partnerët. Shijojeni trupin e partnerit tuaj dhe ai do t’ju jetë falënderues.

Ndërrimi i vendit

Edhe pse seksi në krevat është më i rehatshëm, nuk do të thotë se është zgjidhja më e mirë. A e keni provuar të bëni marrëdhënie erotike nën dush ose pasi të keni bërë dush? Ose ndoshta seks spontan në shpejtësi në tavolinën e kuzhinës? Provoni dhe befasojeni partnerin dhe shijojeni kulmin e pasionit seksual.

Lojërat dhe lodrat

Veshjet e brendshme seksi janë shtesë e përsosur e modës të cilës asnjë mashkull nuk mund t’i shmanget, mirëpo ekzistojnë edhe lodra tjera të cilat mund ta freskojnë jetën tuaj seksuale. Pasqyra mund të jetë nxitës kulmor i pasionit. Vendoseni në pozitë ku të dy mund ta shikoni njëri-tjetrin gjatë seksit. E njëjta vlen edhe për lubrifikuesit të cilët janë të thjeshtë, por shumë efektivë gjatë marrëdhënies seksuale.

Përkëdhelja gjatë seksit

Mos e injoroni kënaqësinë e përkëdheljes gjatë seksit. Relaksohuni dhe përjetojeni pasionin. Zhvishuni tërësisht dhe ndaleni televizorin. Vazhdoni me prekje të buta…

 

 

A e dini pse vjeshta është ideale për seks?

Vjeshta, sipas një hulumtimi, del të jetë stina më e preferuar për seks. Kjo për arsyen se niveli i hormoneve, si te meshkujt, po ashtu edhe te femrat, rritet.

1. Edhe më tutje nuk keni nevojë për çorapë të trasha, të cilat, dorën në zemër, për askënd nuk janë seksi.

2. Ngadalë bëhet ftohtë, por nuk keni nevojë ta kyçni nxehësen, prandaj seksi mund të jetë aktivitet i përsosur për t’u ngrohur.

3. Një pije e ngrohtë alkoolike prej mollës është një afrodiziak i shkëlqyeshëm, e këtë shumë pak njerëz e dinë.

4. Në stinën e vjeshtës të gjithë duken më seksi, sepse mbulohen mangësitë eventuale.

5. Vjeshta është më e përshtatshme se vera, sepse nuk djersiteni dhe nuk e keni edhe aq nxehtë.

 

A dëshironi që me të vërtetë partneri t’ju thotë gjithçka?

Sinqeriteti nuk fillon në marrëdhënien ndaj partnerit, por duke filluar me vetveten.

Nganjëherë është e vështirë të jemi të sinqertë me veten tonë, sepse shpeshherë nuk e dimë se çfarë duam saktësisht apo ndoshta edhe nuk duam t’i pranojmë dëshirat tona të sinqerta, sepse janë të papranueshme nga shoqëria.

Ku është masa e duhur? Vetëm atëherë kur i kemi shpjeguar dëshirat dhe pritjet tona karshi partnerit mund të jemi të sinqertë. Por, tash shfaqet pyetja se sa sinqeritet do të ishte masa e duhur. 100% sinqeritet – a duam me të vërtetë të dimë gjithçka?

Të gjithë themi se duam sinqeritet të skajshëm, madje edhe kur marrëdhëniet më intime të jenë në pyetje. Duam të dimë gjithçka se çfarë po sillet nëpër kokën e partnerit: çfarë ka konsumuar për drekë, sa të holla ka shpenzuar rreth aktiviteteve të tij, çfarë mendon për stilin ri të flokëve, a e eksitojnë femrat e tjera. Kur do të kishim qenë të informuara rreth gjithë kësaj, shumë shpejt nuk do të ishim më të kënaqura.

Comments are closed.