Standard.al

Re të argjenda mbi qytet

re te argjendaNjë fenomen i pazakontë natyrore u vu re natën e kaluar nga banorët e Novosibirskut ku mbi qytet mund të shiheshin re të argjendta. Arsye  e kësaj dukurie është solstiku veror. “Tani Dielli po zbret maksimalisht poshtë nën horizont dhe ndriçon retë e ngarkuara, të cilat ndodhen në lartësinë 80-85 kilometra, pikërisht në kufi me atmosferën dhe kozmosin. Një ndriçim i tillë i reve – një dukuri shumë e rrallë, e cila mund të shihet vetëm në fillimin të korrikut për disa ditë me radhë”, – tha drejtori i planetarit të Novosibirskut.

Comments are closed.