Standard.al

Në fund të detit të Galilesë zbulohet një piramidë

 

piramidNë Izrael, në fundin e Detit të Galilesë, arkeologët zbuluan një piramidë gjigante në formë konike të ndërtuar nga blloqe prej basalti dhe gurë të mëdhenj, të rëndë. Pesha e konstruksionit është rreth 60.000 ton, ndërsa lartësia e saj arrin në 10 metra. Sipas disa supozimeve, struktura të tilla ndonjëherë përdoreshin për varrime. Për herë të parë piramida misterioze u pikas në verën e vitit 2003, kur po studiohej deti me anë të hidrolokatorit. Më vonë piramidën u përpoqën ta studionin zhytësit.

Comments are closed.