Standard.al

Pergamana që ndryshon historinë e Pashkëve

pergamenaNjë nga zbulimet që tronditin kishën katolike dhe atë ortodokse! Është shkruar në gjuhën Koptike dhe ka moshë mbi 1200 vjeçare, është një nga pergamenat me vlerë shumë të madhe historike. Përkthimi i saj u bë i mundur para pak kohësh nga një profesor holandez dhe tregon historin e kryqëzimit të Krishtit dhe të ngjarjeve dramatike të Javës së Madhe me një version krejt ndryshe nga ai që ne njohim sot. Më konkretisht ky tekst fletë për Pontin Pilato, duke referuar se kishte drekuar me Krishtin para kryqëzimit të tij dhe se u ofrua të bëj kurban të birin e tij në vend të Krishtit! Sikur të mos mjaftonte kjo shpjegon dhe pse Juda tradhtoi Krishtin me një puthje: Ngaqë Krishti kishte aftësinë të ndryshonte formë, me mënyrë të atillë që të mos njihej lehtë! Si dhe dita e arrestimit të Krishtit –gjithmonë sipas pergamenit- ishte dita e Martë në mbrëmje dhe jo e Enjtja, gjë që siç mund ta kuptoni e bënë Javën e Madhe.

Comments are closed.