Standard.al

Profecia e Nostradamusit për paëpët, ky do të jetë Papa i fundit

 

papa i riProfecia thotë: Ky do të jetë Papa i fundit! Sa i vërtetë mund të jetë parashikimi i Nostradamusit i cili ka arritur të gjejë numrin e papëve që do të drejtojnë Vatikanin dhe u ka e vndosur atyre nga një emër të veçantë. Historia tregon se emrat e vendosur nga Nostradamusi kanë qënë mëse të vertët sidomos nofkat për tre papët e fundit.  Nostradamusi parashikons se Papa Francesku do të jetë papa i fundit  dhe pas tijë nuk do të kemi më Papë. Ku qëndron e fshehta e këtij parashikimi dhe a do të kemi zbatimin e profecisë?!

 

Përse Nastradmusi është i vërtetë?

 

Së pari numri i papëve që erdhën pas vdekjes së tij janë i saktë. Së dyti, bëhet fjalë gjithashtu edhe për nofkat apo epitetet që u vinte Nostradamusi Papëve të caktuar të cilat tregonin personalitetin apo origjinën ose ndonjë vecori të papës që do të vintë. Ai nunë veprën e tij nuk tha emrat e papëve por epitetet e tyre dhe kjo është një nga misteret se si i profetizonte ai Atët e Shenjtë deri në Papën e fundit i cili u vendos ditën e martë me emrin Francesko i Parë. Është i pari nga Papët që është i urdhrit të jezuitëve një nga urdhërat më të rreptë dhe më konservtorë të kishishës katolikë me qëndër në Vatikan. Historia e jetës së Papës argjentinas Jorge Maria Bergoglio nuk ka të sharë megjithse flitet andej këndej që Papa kur ishte Kardinal Buenoa Aires nuk ka ndihmuar dy priftërinj të urdhërit jezuit nga persekucioni i qeverisë së atëhershme ushtarake qeveri e cila shkaktoi rreth 30.000 të vdekur dhe të humbur Argjentinës.

 

 Parashikimi

 

Papët që nga lindja e papatit 1143 deri në 1590 në kohën pasi kishte vdekur Nostrdamusi është më e qartë se njiheshin papët. Interesantja është si Nostradamusi profetizoi me anë të dhuntisë së tij edhe papët që do të vinin pas vdekjes së tij duke u dhënë nofka të përshtatshme por jo emrat e tyre. Në shumicën dërrmuese të rasteve epitetet apo nofkat u përshtateshin papëve që erdhën. Interesante janë tre Papët e fundit për të cilët u bë dhe shumë bujë . Duke filluar që nga Papa Gjon Pali i II i cili erdhi edhe në Shqipëri në 1993 dhe bekoi tokën shqiptare, Profecia thoshte se ai u vra nga dora e një armiku. Në fakt Papa i mbijetoi vrasjes, ose pjesa tjetër e jetës së tij mbeti shumë e mundimëshme dhe një vuajtje e pafund nga Parkinsoni e cila nuk e linte të fliste-njëlloj- sikur të kishte vdekur. Sipas profecisë së Nostradamusit, Papa Gjon Pali i II ishte papa puntor që dotë ngrinte dhe do të nxiste të përhapej dhe të mos shpërbëhej feja kristiane katolike, dhe ashtu ndodhi. Ai u quajt me epitetin `puntori i Eklipsit të Diellit`, ndoshta duke patur parasysh me eklipsin e diellit- kohen kur feja katolke do të dobësohej dhe do të binte pre e ngjarjeve jot ë hijshme brënda hierarkisë kishtare dhe të largimit të besimtarëve nga kisha. Papa tjeter, Benedikti i XVI u quajt `Lavdia e Degës së Ullirit simbol i paqes`, Në profecinë e tij nuk thuhet për dorëheqjen e tij por thuhet se ai do të ishte symbol i lavdisë dhe i nderimit për punën e tij, dhe ashtu ndodhi. Papa e sotëm Jorghe Maria Bergoglio i vetëquajtur Francesko i parë (në anglisht Francis) është quajtur nga Nostradamusi ` Pjetri i Romës bariu që do drejtojë midis vuajtjeve`, duke nënkuptuar që ky papë do të jetë i drejtë dhe i ditur njëlloj si Shën Pjetri, mbi vëndin e kryqëzimit të tij është ngritur në fakt Vatikani me kishasolide me gur që nuk prishen njëlloj sikundër e parashikoi Jezu Krishti Shën Pjetrin i mbiquajtur Kefa- gur. Sigurisht rruga e Kishës katolike dhe e të gjithë krishtërimit do të shkojë përmës vuajtjeve të papës dhe të hierarkisë kishtare , sepse shihen shënja të qarta të degjenerimit brënda hierarkisë kishtare, si problemet beqarisë së prifterinjve e cila është shumë e rëndë për priftërinjtë e thjeshtë për shkak të mohimit të martesës, problemet e seksit dhe të pedofilisë, pra të të 7 mekatëve kryesore për të cilat shkohe në ferr. Po ashtu Vatikani i drejtuar nga ky Papë argjentinasqë do të jetë i rreptë sipas Nostradamusit, por dhe faktikisht sipas historisë së jetës së tij si dhe jetës së shkëlqyer profesionale (sepse është me titull Profesor) dhe karrierës jezuite e cila njihet si nga organizatat më konservatore të Kishës katolike. Ky papa do të hasë lëargimin actual nga kisha të njerzve, e cila aktualisht ka ndodhur dhe po ndodh në të gjitha religionet për shkak të industrializimit, arsimimit dhe hi-tech, e cila po konsumon dhe po i le pak kohë njerëzve për ti u drejtuar Zotit . Megjithatë pikpamja e kishës sipas Testamentit të Ri thotë se këto ngjarjë do të ndodhin sepse para fundit do të fillojnë: luftrat midis kombeve, njerëzit do të bëhen arrogante, të ftohtë, kryenece, nuk do të duan babë dhe nënë as dhe të afërmit.

 

 

 

Profecia

 

Profecia Nostradamusit thotë që midis Lavdisë së degës së Ullirit dhe Pjetrit të Romës do të ketë vuajtje dhe fatkeqësi. Pas `Pjetrit të Romës`- Papës Jorghe Maria Bergoglio (me origjinë italiane nga Piemonti) –qyteti i shtatë kodrave ( pra qyteti i përjetshëm Roma, por këtu bëhet fjalë për qytetin e Vatikanit), do të shkatërrohët dhe kisha do të prishet , dhe gjyqtari i frikshëm do të vijë të gjykojë popullin e tij. Ky është fundi.

 

 

 

Nofkat e Papëve sipas Nostradamusit

 

1. Celestine (1143-1144) Banor i Tifernum
2. Lucius II (1144–1145) Ai qe debon armiqte Familja Caçianemica
3. Eugeni III (1145–1153) Ai qe vjen nga Malet Qyteti Montemagno
4. Anastasius IV (1153–1154) Kryemurgu i Subburas Familja Subbura
5. Adrian IV (1154–1159) Ai që vjen nga fshati i bardhe Qyteti i Shen Albanit
6. Victor IV (1159–1164) Anti-Papa Kardinal i Kishes Shen Nicolas ne burg
7. Callixtus III (1168–1178) Anti-Papa Kardinal i Kishes Shen Marise
8. Paschal III, (1164–1168) Anti-Papa Hungarez Peshkop i Albanit
9. Alexander III (1159–1181) Roja i Patave Familja Paparoni
10. Lucius III (1181–1185) Rreze drite qe vjen nga dera Kardinal i Ostias
11. Urban III (1185–1187) Që mban derrat në sitë Familja Cribbella
12. Gregory VIII (- 1187) Shpata e Laërencit Kardinal i Kishes Shen Laërencit
13. Clement III (1187–1191) Ai që vjen nga shkolla Familja Skolari nga Roma
14. Celestine III (1191–1198) Nga vendi i kopve të lopëve Familja Bovensis
15. Innocent III (1198–1216) Konti i paracaktuar Familja e Kontesë së Sinjës
16. Honorius III (1216–1227) Kod i njerzve me pozitë Familja Savelli
17. Gregory IX (1227–1241) Zogu i Ostias Peshkop i Ostias
18. Celestine IV ( -1241) Luani i Sabinas Peshkopi i Sabinas
19. Innocent IV (1243–1254) Kont i Laërencit Kardinal i Kishes Shen Laërencit, Lucina
20. Alexander IV (1254–1261) Shënja e Ostias Kardinal i Ostias nga familja Konti-Segni
21. Urban IV (1261–1264) Jeruzalemi i Champanjës Frances nga Champanja, Patriark i Jeruzalemit
22. Clement IV (1265–1268) Ai që vret dragonjtë Guido Fulcodi
23. Gregory X (1271–1276) Njeri me shënjë gjarpëri Familja Viskonti nga Milano
24. Innocent V (- 1276) Predikuesi Francez Nga jugu i Frances
25. Adrian V (- 1276) Konti i mirë Familja Fieschi nga Lavagna
26. John XXI (1276–1277) Peshkatari i Tuskanit Peshkop i Tuskulanit
27. Nicholas III (1277–1280) Trendafil i përzjerë Familja Orsini
28. Martin IV (1281–1285) Nga shtëpia Martini e jargavanëve Arkëtar i Kishës Shën Martini, në Tours
29. Honorius IV (1285–1287) Nga trëndafilat e Leoninëve Familja Savelli
30. Nicholas IV (1288–1292) Qukapiku që ushqehet Nga Ascoli, Picenium
31. St. Celestine V (1294) i dalë nga shkretëtira Peter heremiti
32. Boniface VIII (1294–1303) Nga bekimi i valëve Nga Gaeta
33. Benedict XI (1303–1304) Predikuesi nga Patara Predikues në Kishën e Shën Nikollas, Patara
34. Clement V (1305–1314) Nga Aquitana me bandazhe Peshkopi i Bordosë që mbante menge me shirita
35. John XXII (1316–1334) Këpucari kockëmadh Francez, këpucar nga familja Ossa
36. Nicholas V (1328–1330) Antipapa si korb shizmatik Franceskan vëllai i Peter Korbarum
37. Benedict XII (1334–1342) Abati i ftohtë Nga manastiri Frontfroide
38. Clement VI (1342–1352) Nga trëndafilat e Arras Peshkopi i Arras ku kishte trëndafila
39. Innocent VI (1352–1362) Nga Malet e Pammachius Kardinal, Prift i Pammachius
40. Urban V (1362–1370) Viskonti Francez Nuncio apostolic i Viskontinës së Milanos
41. Gregory XI (1370–1378) Djaloshi virgjëreshës së fortë Kardinal i Santa Maria Nuova
42. Clement VII (1378–1394) Anti-papa i kryqit apostolic Kardinal, Prift i 12 Apostujve shënjtorëve
43. Benedict XIII (1394–1423) Anti-papa i Kosmedinës Kardinal i Shën Marisë së Kosmedinës
44. Clement VIII (1423–1429) Anti-PapaShizma e Barelonës Antipapë, Kod i Barcelonës
45. Urban VI (1378–1389) Nga Ferri shtatzanë Nga fshati Inferno pranë Napolit
46. Boniface IX (1389–1404) Sheshi i Miksturës Familja Tomacelli, Liguria Genova
47. Innocent VII (1404–1406) Nga një yll më i mirë Familja Kosmato nga më të mirët e fshatit Sulmo
48. Gregory XII (1406–1415) Marinar i urës së zezë Titullar nga Negroponte
49. Alexander V (1409–1410) Anti-Papa Fshikullimi i Diellit Peshkopi grek i Milanos
50. John XXIII (1410–1415) Anti-papa Mashkulli i Sirenave i famshmi Baltazar Kosa nga Napoli
51. Martin V (1417–1431) Kurora e perdes së Artë Familja Kolona, Kardinal i Kishës Shën Gjergjit në Velabro
52. Eugene IV (1431–1447) Ulkonja qiellore Peshkop i Sienës
53. Felix V (1439–1449) Anti-Papa, Dashnori i Kryqit Amadeus i Savojes, në duar shënja kryqi
54. Nicholas V (1447–1455) Kopraci nga Luna Nga dioqeza e Lunas.
55. Callixtus III (1455–1458) Cobani i qeve Alfonso Borja
56. Pius II (1458–1464) Ai që mban keca dhe han Nga Siena
57. Paul II (1464–1471) Nga Dreri dhe Luani Peshkop në Cervia
58. Sixtus IV (1471–1484) Peshkatar i Minorites Franceskan
59. Innocent VIII (1484–1492) Pararendës i Sicilisë Nga Sicilia
60. Alexander VI (1492–1503) Demi i Albës pranë Limanit Peshkop i Albano dhe i Porto
61. Pius III (- 1503) Nga njeriu i vogël Origjina nga Siena
62. Julius II (1503–1513) Fruti i Jupiterit do tandihmojë Nga Genova
63. Leo X (1513–1521) Nga sgara e politikanit Giovanni de Medici
64. Adrian VI (1522–1523) Luani i Fiorentinës Nga Fjorentina
65. Clement VII (1523–1534) Lulja e pilulës për njeriun e Sëmure Nga Giulio de Medici nga Fiorentina
66. Paul III (1534–1549) Zymbyli i mjekëve Kardinal i Kishave Shën Kozma dhe Damian
67. Julius III (1550–1555) Kurora Malore Nga de Monte
68. Marcellus II (1555) Kokra e vogël Marcello Cervini
69. Paul IV (1555–1559) Nga besimi për Pjetrin Giovanni Pietro Caraffa
70. Pius IV (1559–1565) Medicina e Aeskulapit Giovanni Angelo de Medici
71. St. Pius V (1566–1572) Engjelli i Zabelit Nga Bosco i Lombardisë
72. Gregory XIII (1572–1585) Top i përgjysmuar Ugo Boncompagni
73. Sixtus V (1585–1590) Boshti në mes të shenjës Felice Peretti
74. Urban VII (1590) Nga qyteti i vjetër Peshkop i Rozanos, Kalabria
Papët pas 1590 e deri më sot sipas profecisë së Nostradamusit
75. Gregory XIV (1590–1591) Nga qyteti i vjetër Profeci për papën nga Milano
76. Innocent IX (1591) Qytetar i devotshëm në luftra Profeci për papën nga Bolonja
77. Clement VIII (1592–1605) Kryqi i Romulusit Profeci për papën dhe luftën katolikë protestantë në Irlandë
78. Leo XI (1605) Njeriu i valëzuar Profeci për Papën që mbretoroi pak kohë
79. Paul V (1605–1621) Garë e shëmtuar Profeci për Papën
80. Gregory XV (1621–1623) Në një paqe të shqetësuar Profeci për papën (Profet që nuk merret me gjeneralitete)
81. Urban VIII (1623–1644) Zambak dhe trëndafil Profeci për papën (midis Angisë dhe Frnacës)
82. Innocent X (1644–1655) Gëzimi i Kryqit Profeci për papën
83. Alexander VII (1655–1667) Mbrojtës i Maleve Profeci për papën
84. Clement IX (1667–1669) Ylli i Mjemave Profeci për papën (për simbolet)
85. Clement X (1670–1676) Nga lumi i madh Profeci për papën (për lindjen e tij në kohën e përmbyjtjes)
86. Innocent XI (1676–1689) Shtaza e pangopur Profeci për papën
87. Alexander VIII (1689–1691) Pendim glorioz Profeci për papën
88. Innocent XII (1691–1700) Dera e pjerrët Profeci për papën
89. Clement XI (1700–1721) Që rrethohet nga lulet Profeci për papën (për medaljen)
90. Innocent XIII (1721–1724) Fetar i mirë Profeci për papën
91. Benedict XIII (1724–1730) Ushtar në luftë Profeci për papën
92. Clement XII (1730–1740) Kolona e lartë Profeci për papën
93. Benedict XIV (1740–1758) Kafsha e fshatit Profeci për papën
94. Clement XIII (1758–1769) Trëndafili i Umbrias Profeci për papën
95. Clement XIV (1769–1774) Ariu i shkathët Profeci për papën
96. Pius VI (1775–1799) Pilgrimi apostolic Profeci për papën
97. Pius VII (1800–1823) Shqiponja e pangopur Profeci për papën
98. Leo XII (1823–1829) Qeni dhe Nepërka Profeci për Papën
99. Pius VIII (1829–1830) Njeriu fetar Profeci për papën
100. Gregory XVI (1831–1846) Nga banjat e Toskanës Profeci për papën
101. Bl. Pius IX (1846–1878) Kryq prej kryqit Profeci për papën
102. Leo XIII (1878–1903) Dritë në qiell Profeci për papën
103. St. Pius X (1903–1914) Zjarri që djeg Profeci për papën
104. Benedict XV (1914–1922) Feja e shkatërruar Profeci për papën
105. Pius XI (1922–1939) Besim me guxim Profeci për papën (gjatë fashizmit të Musolinit)
106. Ven. Pius XII (1939–1958) Bariu Engjëllor Profeci për papën (roli i tij gjatë holokaustit)
107. Bl. John XXIII (1958–1963) Bariu dhe Detar Profeci për papën (sepse ishte nga Venediku)
108. Paul VI (1963–1978) Lulja e luleve Profeci për papën
109. John Paul i (1978) i gjysmë hënës Profeci për papën
110. Bl. John Paul II (1978–2005) Puntori i eklipsit të diellit Profeci për Papën polak
111. Benedict XVI (2005–2013) Lavdia e Degës së Ullirit simbol i paqes Profeci për papën gjerman
i cili ishte për pajtim u dorëhoq më 2013
112. Francis (2013– i sotmi) Pjetri i Romës bariu që do drejtojë midis vuajtjeve Profeci për papën

 

Comments are closed.