Standard.al

Lista e plotë me emrat e kandidatëve që u janë njësuar diplomat

 Driçim Çaka

 kandidatet109 kandidatët që u janë konvertuar diplomat

 

Ministria e Arsimit ka publikuar listën më të fundit me kandidatët që u janë njësuar diplomat. Janë 109 studentë shqiptarë, por edhe të huaj që u janë konvertuar diplomat. MASH bën dije se në proces njësimi janë dhe qindra diploma të tjera, por që do t’i nënshtrohen të gjithë procesit të konvertimit.

 

Njohja e diplomave

 

Procedura e njohjes zgjat 45 ditë nga momenti kur dosja juaj konsiderohet e plotë. Procedura mund te zgjatet përtej këtij afati në rastet kur ka vonesa në kthimin e përgjigjeve nga institucione te tjera që lidhen me verifikimet e dokumentacionit të paraqitur nga aplikuesi. Megjithatë, në rastet kur nevoja për njohjen e diplomës lidhet me një afat të caktuar, si për shembull, paraqitja e kërkesës për t’u regjistruar në një program studimi, lutemi shënojeni këtë në dokumentacionin që do të paraqisni. Njehsimi është një proces kompleks që mbështetet, ndër të tjera, në kritere të tilla si: niveli, kohëzgjatja, kreditet, cilësia, profili i programit të studimit, natyra e studimeve (raportet midis mësimdhënies dhe punës kërkimore) etj.

 

Si bëhet aplikimi

 

Udhëzimi i Ministrisë së Arsimit përcakton se dokumentet që duhen janë:

a) Formati i aplikimit të plotësuar;

b) Diploma ose certifikata/vërtetimi i diplomimit;

c) Lista e notave ose suplementi i diplomës;

d) Dokument zyrtar identiteti: fotokopje e pasaportës dhe kartës së identitetit për shtetasit shqiptarë dhe të huaj;

e) Mandat-pagesa.

Dokumentet pranohen origjinalë ose fotokopje të noterizuara. Ndërsa për shtetasit e huaj, dokumentet duhet të jenë

me përkthim të vërtetuar.

 

1. Abaz Sina
2. Alban Pecini
3. Albana Lumi
4. Alda Bazaj
5. Alnta Thomai
6. Amarild Cuko
7. Ameljeta Dana
8. Amilba Brahimi
9. Anastasios Kukos
10. Andi Kolici
11. Anila Dermyshi
12. Anila Spahiu
13. Arif Jetullahu
14. Asdren Mekaj
15. Austela Osmeni
16. Belinda Gjini
17. Besian Nuellari
18. Besmir Kamberaj
19. Bilal Bilge Kaan Dogruyol
20. Bujar Spahiu
21. Daniela Shehu
22. Daniela Tako
23. Denis Veliu
24. Detor Berisha
25. Diana Toçka
26. Driola Nushi
27. Edlir Trashi
28. Edlira Mehmeti
29. Edmir Cenaj
30. Edmond Muco
31. Egest Gjokuta
32. Eglantina Malaj
33. Ela Toçka
34. Eljona Meleq
35. Emel Kandemir
36. Endri Çako
37. Enerjeta Kasollari
38. Enid Lucaj
39. Entela Metaj
40. Eriola Lala
41. Erlind Pepla
42. Ervis Myftari
43. Ervisa Sadushi
44. Faridun Nugmonov
45. Fation Tila
46. Fredi Byku

 

 1. Genc Caushi
 2. Gentian Kerpaci
 3. Gianfranco Fornasar
 4. Giuliano Franca
 5. Gledi Urovi
 6. Gzim Mustafa
 7. Hakan Akpinar
 8. Hakan Kaçar
 9. Haris Bala
 10. Hilda Nikaj
 11. Huseyin Ayvaz
 12. Huseyin Yilmaz
 13. Ilir Mano
 14. Ina Osmani
 15. Ina Selimi
 16. Joana Shabani
 17. Jonild Aliu
 18. Jonilda Trebicka
 19. Jorida Cullhaj
 20. Jurilda Shimi
 21. Katerina Gjidani
 22. Katherine Marie Scott
 23. Klevis Gjergji
 24. Koço Lubonja
 25. Laugj end Bunguri
 26. Ledia Vasjari
 27. Ledina Zogolli
 28. Libade Hidri
 29. Lindita Zaloshnja
 30. Lorena Osmaj
 31. Ludovik Coba
 32. Lulzim Hamitaj
 33. Manushaqe Lazri
 34. Mariol Semini
 35. Marion Mili
 36. Marjol Bozo
 37. Marlen Kazani
 38. Martela Sinanaj
 39. Mihail Mizaku
 40. Mihal Toda
 41. Mukremin Ozkul
 42. Niko Shupuli
 43. Nikola Shaban
 44. Odeta Berberi
 45. Olga Konomi
 46. Pjerin Shoshi

 

93. Rahim Cena
94. Razlind Shytaj
95. Renata Balliu
96. Renata Rickels
97. Rigels Dervishi
98. Rudor Novi
99. Selim Bezeraj
100. Shkëlqim Muça
101. Shkelqime Fida
102. Sotiraq Kondi
103. Stela Xhafa
104. Sultan Ayfer
105. Tatiana Slavinskaya
106. Tonin Shehi
107. Vera Gura
108. Xheni Ferra
109. Yin Wenjie

 

 

 

“Balfin” blen nga austriakët kompaninë kryesore të kromit në Shqipëri

 

Kompania “Albanian Chrome”, me përbërje austriakët “DCM DECO metal GmbH” dhe “DCM Beteilinungs GmbH”, që ka aktivitet koncesionar në shfrytëzimin e kromit, ka vendosur shitjen e aksioneve të tij tek grupi shqiptar “Balfin”. Ky grup është në pronësi të sipërmarrësit shqiptar Saimir Mane, që ka si aktivitet import-eksport, shitje me shumicë dhe pakicë të mallrave industrial dhe ushqimorë, tregtim të mallrave të ndryshëm, transport mallrash, në fushën e ndërtimeve etj. Ndërsa kompania “Albanian Chrome” sh.p.k ushtron veprimtarinë në fushën e nxjerrjes dhe përpunimit të mineralit të kromit dhe prodhimit të ferrokromit.
Lajmi bëhet i ditur nga Autoriteti i Konkurrencës. Sipas njoftimit zyrtar të botuar në faqen e institucionit, bëhet e ditur se në 17 janar, Autoriteti i Konkurrencës ka marrë njoftimin e transaksionit të realizuar me “Marrëveshjen për blerjen dhe shitjen e Abanian Chrome sh.p.k”.
Kjo marrëveshje është nënshkruar mes palëve “Balfin” sh.p.k në cilësinë e blerësit dhe “DCM DECO metal GmbH” dhe ” DCM Beteilinungs GmbH” në cilësinë e shitësve dhe ka si objekt, përftimin e kontrollit të shoqërisë “Albanian Chrome” ah.p.k nga shoqëria “Balfin” Sh.p.k përmes transferimit të 100% të kuotave.
Autoriteti i Konkurrencës shprehet se nga shqyrtimi i dokumentacionit, rezulton se transaksioni i njoftuar është në përputhje me nenin 10, pika 1, shkronja b dhe 12, pika 1 të ligjit nr. 9121 “Për mbrojtjen e konkurrencës”, i ndryshuar.
Ky Autoritet ka ftuar palët e interesuara të shprehin opinionet e tyre për transaksionin e njoftuar jo më vonë se 15 ditë nga data 17 janar.
“Albanian Chrome” është pjesë e grupit austriak “Decometal”, dhe shitja e kompanisë u bë e ditur disa muaj më parë për shkak të vështirësive financiare. Kjo kompani zotëronte pjesën kryesore të mineralit të kromit, minierën e Bulqizës, e cila tashmë duket se po kalon nën drejtimin e biznesit shqiptar “Balfin”. “Albanian Chrome” është koncesionari më i madh në Shqipëri dhe zotëron minierën e Bulqizës prej më se 6 vitesh. Por gjatë punës ka raportuar vazhdimisht një biznes me humbje.
Fillimisht koncesionin për minierat e kromit dhe industrinë e ferrokrimit në Bulqizë dhe Elbasan i mori kompania italiane “Darfo”, e cila më pas ia shiti grupit austriak. Probleme të mëdha në shfrytëzimin pa kritere shkencore shoqëruan punën e dy kompanive në një zonë ku janë vërejtur abuzime të mëdha në rezervat minerale të kromit.

 

Comments are closed.