Standard.al

Alicia Keys në gjyq pë vjedhje kënge

81st Academy Awards Arrivals

Alicia Keys do të dalë në gjyq për këngën e saj ‘Girl On Fire’ me kompozitorin Earl Shuman pasi ky i fundit e ka akuzuar Alician se ka përdorur elemente nga kënga e tij ‘Hey There Lonely Girl’ pa leje. Ngritja e kësaj akuze është bërë në Nëntor dhe gjithçka nisi kur një gazetar shkroi për ngjashmëritë e këngës së re të Keys me atë të vitit 1970 të kënduar nga Eddie Holman. “Në mes të këngës, Alicia këndon një pjesë nga kënga klasike e vitit 1970. Keys ka vetëm dy sekonda origjinale në këngë”, – tha Earl. ‘Girl On Fire’ bën pjesë në albumin e fundit të Alicia Keys që mban po të njëjtin emër. Verdikti final i kësaj çështje ende nuk është bërë i ditur.

 

Comments are closed.