Standard.al

Dhjetori 2012, fenomeni që ndodh një herë në 824 vjet

Është sigurisht muaji dhe viti më shumë i diskutuar në historinë e njerëzimit. Kurrë më parë një muaji si dhjetori i sivjetshëm, nuk i janë referuar dhe kurrë nuk i kanë kushtuar kaq shumë rëndësi duke përshirë këtu të gjitha fushat, si ato natyrale po dhe ato jo natyrale, si fizikën po ashtu dhe metafizikën, deri dhe konspiracionet më të çuditshme dhe padyshimtin Fundin e Botës!, ajo që ka të veçantë ky muaj dhe ndodh një herë në 824 vjet është fakti se ka: 5 të shtuna, 5 të diela,5 të hëna dhe sipas shkencëtarëve s’ka asgjë tjetër të çuditshme

 

Ditën e fundit të botës, 21.12.2012, CERN kryen eksperimentin më të madh!

Këtë vit, CERN e nis me një sërë eksperimentesh me shpresën se do të arrijë shumë pranë përfundimit të Modelit të Përcaktuar, të grimcës së natyrës. Shkencëtarët e CERN kanë njoftuar gjithashtu dhe ditët kur do të kryhen eksperimentet pjesën tjetër të vitit, si dhe disa ditë të çuditshme të cilat do të kombinojnë në programin e ardhshëm!
Nga dita e hënë, 17 dhjetor 2012 deri ditën e premte, 21 dhjetor 2012, CERN do të nisë të realizojë një sërë përplasjesh, të cilat pritet të thyejnë normat e tensionit të lartë, që janë vendosur tashmë nga LHC. Me këto eksperimente, shkencëtarët shpresojnë të krijojnë reagime individuale, të cilat do të ofrojnë më shumë informacion rreth antimateries dhe big bang.

 

 

Comments are closed.