Standard.al

Rikthehen zërat misteriozë në Argjentinë

Zëri misterioz, i cili para disa muajsh u dëgjua në thuajse në gjithë botën, u rikthye këtë herë në Argjentinë në provincën Chubut të Patagonisë. Nga analizat e shkencëtarëve mund të shihet qartë se shumica e këtyre tingujve janë në varg që ekziston brenda intervalit infrasound, pra nuk është i dëgjueshëm për veshin e njeriut. Atë që njerëzit ndjejnë dhe dëgjojnë, është shumë e paktë.
Ky zë ka frekuencë të ulët, ndërmjet 20 dhe 100 Hz i formuar nga nëntingujt shumë të dobët 0.1 deri në 15 Hz. Në gjeofizik, quhet vale akustike e gravitetit dhe formohen në atmosferën e epërme, sidomos në atmosferën e “kufijve” jonosfera. Ky fenomen mund të shkaktohet si pasojë e instalimit të sistemeve specifike të bazave ushtarake të HAARP, që ndikon në aktivitetin e saj!

 

Comments are closed.