Standard.al

Fundi i botës nuk është në dhjetor

Fund të botës në fund të dhjetorit të vitit 2012 nuk do të ketë, kumtoi NASA në internet faqen e saj. “Në vitin 2012 nuk do të ketë fund të botës. Planeti ynë ka qenë në rregull gjatë më shumë se katër miliardë vjetëve dhe pohimeve se së shpejti do të paraqitet fundi i botës nuk mbështeten nga kurrfarë baza shkencore”, – thuhet në kumtesë. Në të përgënjeshtrohen versionet më me tirazh për fundin e botës. Njëra prej tyre është se Toka do të përplaset me Nibirun mistike, e cila bredh në Sistemin diellor. Fillimisht kjo katastrofë priteshe në maj të vitit 2003, por ajo nuk ndodhi dhe atëherë u paraqit version i ri për fundin e botës, që do të paraqitet më 21 dhjetor të vitit 2012. Njëherit, në këtë datë përfundon një prej cikleve në kalendarin Maja. “Më 21 dhjetor të vitit 2012 nuk do të vijë deri në fund të njerëzimit, por do të paraqitet solstici dimëror (dita e shkurtër e dimrit), shton NASA dhe thekson se majat e lashtë nuk e kanë parashikuar fundin e botës. Sipas administratës kozmike amerikane pas 21 dhjetorit të vitit 2012 në kalendarin Maja fillon cikël të ri, pikërisht sikur më 1 janar të vitit 2013 fillon viti i ri.
Shkencëtarët e NASA-s, mes të cilëve astronomë, astrobiologë dhe ekspertë për mësimin e asteroideve dhe të Diellit, do të kenë video-bisedë në “Google”, në të cilën do t’u sqarojnë njerëzve kuriozë pse teoritë për fundin e botës janë sajim i pastër.

Comments are closed.