Standard.al

Masturbimi parandalon dy sëmundje të rrezikshme

0

Nëse kërkoni në internet për masturbimin, do të gjeni mijëra fraza apo zhargone për aktin.

Kjo mund të jetë fraza e vetme për të cilën njerëzit nuk duan të flasin në mënyrë të drejtpërdrejtë, transmeton arbresh.info.

Sipas një studimi të kryer në SHBA, 94% e meshkujve kanë pranuar se masturbojnë, ndërsa numri i grave është 85%.

Por, në fakt masturbimi ka shumë përfitime shëndetësore.

Te gratë, masturbimi mund të ndihmojë në parandalimin e infeksioneve të qafës së mitrës dhe infeksionet e traktit urinar, ndërsa te meshkujt ndihmon në parandalimin e sëmundjes së prostatës.

Masturbimi mund të parandalojë edhe diabetin e tipit 2 dhe të zvogëlojë pagjumësinë përmes stabilizimit hormonal. Masturbim gjithashtu përmirëson funksionimin imunitar duke rritur nivelet e kortizolit.

Ekspertët në studimet e fundit kanë theksuar se masturbimi parandalon diabetin dhe parandalon kancerin e qafës së mitrës, sëmundje të cilat prekin shumë njerëz nëpër botë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.